dinsdag 6 oktober 2015

SPINNEN LUSTEN GEEN BEENHAM EN MERCURIUS GAAT NOG EVEN RETROGRADE

De zomer is voorbij en de herfst begonnen. Niet echt een superseizoen voor mensen met luchtwegproblemen, het wordt vochtiger, grotere temperatuurverschillen tussen dag en nacht en dan natuurlijk de mist.
Toch  geniet ik van dit seizoen, prachtige kleuren in de natuur, en 's ochtends zie je overal "elfenbedjes" en overnacht  maken spinnen de mooiste webben rondom je huis en als je dan niet oppast heb je weer een web vernield op weg naar de vuilcontainer en wandelt mama spin met een vernield web verder over je hoofd of arm.
Ik zeg altijd "Sorry" , want  bewonder deze schepseltjes van Moeder Natuur.
Heb ook een dikke week een kruisspinnetje in de woonkamer gehad, hij/zij was in de hoek van de kamer neergestreken en had een prachtweb gemaakt van lamp naar plant.
We maakten ons een beetje zorgen of hij, tenminste we zijn hem Karel gaan noemen, wel voldoende eten zou vangen.
De eerste dag kreeg hij wat gebakkruimels, maar weet niet of hij die wel heeft opgegeten of dat hij ze uit het  web heeft gewerkt.
Twee dagen daarna kreeg hij een stukje beenham, nou daar was Karel echt niet van gediend en stukje bij beetje werd het naar de rand van het web gewerkt om uiteindelijk op de onderstaande stoel te belanden.
Tijd voor de jacht en gewapend met vliegenmepper ging ik door de kamer om een maaltijd voor hem te scoren.
Ben niet zo goed in raak slaan, maar uiteindelijk kreeg ik een slachtoffer te pakken en deze half versuft bij Karel in het web gegooid. 
Dat was een goede zet en het is gewoon zo leuk om te zien hoe hij  zijn maaltijd inkapselde om hem daarna lekker leeg te zuigen.Ach ja ieder zijn ding hè .
Iedere twee dagen ruimde hij zijn hele web weer op om het vervolgens een halve meter verder op weer op te bouwen.
Het was een gezellige, leerzame week, maar het was vorige week zulk mooi weer en veel familieleden van Karel waren ook buiten , dat ik besloot hem naar buiten te brengen en zelf zijn maaltijd maar eens te laten vangen.
Een paar dagen later zit ik lekker tv te kijken en tijdens de reklame richt ik mij op het beeldscherm van mijn laptop. In mijn linker ooghoek zie ik iets bewegen en denk eerst dat het wel schaduw zal zijn, maar niks schaduw, het was een joepster van een spin...mega....en ik roep "Big mama"...waar in de vrede kwam deze nu weg, was ze op zoek naar Karel ???.
Ik loop naar de keuken om de grootste beker te pakken die we hebben, als ik deze over haar heen zet steken haar pootjes nog daarbuiten, onderzettertje eronder geschoven en maar uitgezet op de plek waar ik Karel ook had losgelaten...pfff, ben niet bang voor spinnen, maar deze dwong wel respect af.

Dan gaat de afgelopen weken Mercurius ook nog Retrograde, voor lezers die dit fenomeen niet kennen zal ik even een linkje plaatsen , maar kenmerkend zijn  o.a: Het versterk bepaalde gevoelens, er is meer kans op miscommunicatie, apparaten die stuk gaan , vertragingen en misverstanden en dit gaat nog tot 10 oktober duren.
Mercurius Retrograde

Het begon al met een verkeerd geleverde bestelling. Mijn man is nu ook druk aan het revalideren en wilde graag een keycord voor zijn sleutel.
Online een bestelling geplaatst en voor €5,- zou deze verstuurd worden.
Even later kreeg ik een mailtje met een track en trace code  om  deze te volgen, het pakket zou  de volgende middag door de postbode afgeleverd worden en er moest voor getekend worden.
Vond dit wel wat raar, maar ja, als het maar kwam hè.
Het werd inderdaad keurig afgeleverd maar in een enorme doos." Je kan natuurlijk ook overdrijven" dacht ik nog  en geef hem aan mijn man.
Die opent het en zegt :"Dit is echt niet voor mij"  en haalt er een enorme riem uit. Hebben ze een Bodybelt maatje S opgestuurd.
Dat kon wel uit volgens mijn man, maar zo werkt het niet bij mij dus toch maar opgebeld  dat er iets fout was gegaan .
Nu had ik eigenlijk verwacht dat  mijn eerlijkheid beloond zou worden met het opsturen van de keycord en dat mijn geld teruggestort zou worden, maar helaas. 
Ik had ze toch even  dik 20 euries bespaard en dan had ik ook nog te veel verzendkosten betaald want het werd in een envelopje toegestuurd. Volgende keer toch vooraf maar even beter onderhandelen . Leermomentje.
Mercurius heeft zich inmiddels menigmaal laten gelden, het leuke van dit fenomeen vind ik dat ik bij alles wat er gebeurd kan roepen "Oh, typisch gevalletje Mercurius" en dat is toch wel lekker dat je iets buiten jezelf de schuld kunt geven, vanaf volgende week ben ikzelf weer geheel verantwoordelijk.


1 opmerking:

  1. Weer heel mooi verwoord Roelie! (Y)
    Alleen vind ik spinnen helemaal niks en het is me opgevallen dat wij de laatste paar jaren iedere dag, ook overdag in de tuin veel spinnen hebben en deze hun web maken, ook in de zon en dat was vroeger niet zo, eigenlijk alleen in de avonduren, ook zijn ze groter geworden en van een ander soort....
    Liefs en groetjes! xxx

    BeantwoordenVerwijderen