dinsdag 19 mei 2015

VIERKANTE BENEN EN EEN KUUROORD VOOR PISSEBEDDEN.

Vierkante benen ... hoe kom je daar  nu weer aan. Nou dat is heel eenvoudig. die krijg je door weer eens stronteigenwijs te zijn.
We hebben bij de fysio namelijk allemaal een nieuw trainingsschema gekregen.
Al naar gelang ons welbevinden die dag kunnen we kiezen uit drie mogelijkheden.
Voel je je "super "dan train je wat zwaarder , maar gaan je herhalingen naar beneden. De lijst voor "ik voel me goed" , dan ga je iets minder zwaar, maar het aantal herhalingen omhoog. Heb je echter een "off" dag dan mag je  het toestel erg licht instellen, maar dan moet je die  handeling wel 40 keer herhalen. Nou zet ik daar persoonlijk een groot vraagteken bij, want als ik me zo voel ben ik al blij dat  ik überhaupt in beweging kom.
Ga dus ook niet gauw melden dat ik me niet goed voel, want dan  heb ik een nog groter probleem ben ik bang.

Vorige week maandag dus aan de slag met mijn nieuwe programma. Voel me goed dus ga met de middelste rij oefeningen bezig.
Begin met 20 minuten op de loopband, stand  3.2.
Een paar stappen later besluit ik de snelheid maar iets op te schroeven naar 3.4 want  anders val ik om.
Na een paar minuten gooi ik er ook maar een heuveltje tegenaan, colletje  tweeënhalf . Na twee minuten terug naar  rechte weg. Daarna  ook maar  een wat zwaarder klimmetje, op naar de 3.5.
Puffend doorloop ik deze  loopbandsessie, maar eindig met een tevreden gevoel.  Gelukt !!!!
Op naar het tweede toestel. Leg extension, 4x20 op 5kg, maar krijg mijn benen amper omhoog. Terug naar 2.5, maar  er zit geen beweging in. Met grote moeite pers ik er en rondje 3x7 uit en dat was het dan.
Leermomentje!!!!  Alweer.
De rest van de week heb ik het geweten.....

Zitten we normaal na de training even na, deze keer moest ik gelijk weg. Er komt naar aanleiding van mijn  klachtenregen iemand van de woningbouw. Toen  de nieuwe huurverhoging op de mat viel vond ik het  tijd om maar eens van me te laten horen. Voor wat, hoort wat...  toch.
De meneer zou tussen 13.00  en 16.00 uur komen, dus  gauw boodschappen doen, want stel je voor dat ze op tijd zijn.
Het wordt een lange middag en ik blijf maar nadenken over alles wat ik aan moet kaarten. Het lijstje blijft groeien.
Kwart over vier gaat de deurbel en ik open met een gemeend: "Mooi op tijd joh". 
Hij kijkt me  onschuldig aan. "Hoe bedoelt U , ik kreeg door dat ik hier in de middag langs moest en dit adres ligt mooi op de route naar mijn  huis, dus heb ik U als laatste ingepland."
De eerste ergernis is dat men onze bijkeuken ziet als iets wat niet bij de woning hoort en dus niet geïsoleerd is. Dus we hebben een schuurtje met, inmiddels, dubbele beglazing, zelfs op het toilet. Die ramen zijn enkel voor  het energielabel, want nut hebben ze niet. Door de kieren van de deur kijken we zo naar buiten..
Oké, als dit niet bij de woning hoort zitten wij dus buitenshuis onze behoeft te doen.
De jongeman is het met me eens en zal het weer in de groep gooien. Wel  krijgen we binnenkort  een isolerende vloer  gestort, dan  komen er geen colonnes pissebedden voorbij marcheren als je op toilet zit.
Op naar de kelder. Deze is altijd vochtig, maar er staat geen meetbare hoeveelheid water in. Ik laat hem zien dat er  geen verflaag op de muren zit, maar  het ziet er uit als een vacht, niet echt gezond voor de mensheid lijkt me en dan al die bakjes met zout water, die heb ik er echt niet neergezet om de keldermotten lekker te laten zwemmen..voornamelijk rugslag.
Ook dit zal meegenomen worden. 
Er is een nieuwe douche geplaatst, leidingen zijn door het plafond  getrokken, aangesmeerd met cement en klaar. Als we de kraan dicht doen knalt het door de hele woning en  ik vind het niet  netjes dat het zo slordig is afgewerkt. Mijn man  doet al genoeg in de weekenden  met alles wat ik niet kan doen.
Zelf schilderen is ook geen optie, want als we de kwast tegen de muur zetten komt  het pleisterwerk naar beneden.
De jongeman heeft ook hier aantekeningen van gemaakt en het zal doorgegeven worden.
En tot slot..."Waarom hebben wij geen vloerisolatie gekregen"   Nou dat is heel eenvoudig uit te leggen.....Ze zijn ons gewoon vergeten !!!!!
Ik ben benieuwd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten